SİNOP / BOYABAT - Boyabat Şehit Ersoy Gürsu Anadolu Lisesi

Şehidimiz Ersoy Gürsu

Şehit J.Eri Ersoy Gürsu 01.01.1975 Yılında Sinop İli Boyabat İlçesinde Dünyaya Gelmiştir. Cemil Ve Sabine Gürsunun 4 Çocuğundan Biridir.

Şehit J.Eri Ersoy Gürsu İlk Okulu Atatürk İlk Okulunda Orta Okulu Hamit Tekin Ortaokululunda Okumuştur. Ortaokulu Bitirdikden Sonra Askerlik Çağına Geldiğinde,Boyabat Askerlik Şube Başkanlığınca,Temel Askerlik Eğitimini Tamamlamak Üzere,1975/1 Tertip Olarak J. Ulaştırma Er Eğt.Tb.K.lığı Söğüt/Bilecik Emrine Sevk Edilmiştir Temel Askerlik Eğitimini Tamamldıktan Sonra,Geri Kalan Askerlik Hizmetini Yapmak Üzere,Hakkari İl,Yüksek Ova İçesi 2. J.Snr.Tb.K.lığı Karargah Destek Bölük Komutanlığı Emrine Dağıtım Olmuştur.

28 Temmuz 1995 Tarihinde,Hakkari İl Yüksekova İlçesi,Esndere Bölgesinde Yol Kontrolü Yaparken Bölücü Terör Örgütü Mensuplarının Açmış Oldukları Ateş Sonucu Yaralanarak Şehit Olmuştur.Şehit J.Eri Ersoy Gürsunun Naaşı, 30 Temmuz 1995´ te Yapılan Askeri Törenle Boyabat İlçe Mezarlığındaki Şehitliğe Defnedilmiştir.

Şehidimizin Adı  Boyabat Anadolu Lisesine Verilmiştir.

Yayın: 11.12.2012 - Güncelleme: 14.01.2024 23:34 - Görüntülenme: 2112